Boek een gratis consult!

Hoe een externe adviseur je kan helpen met je verpakking

Gepubliceerd op 07/01/2021 in Algemeen + Coaching

Wanneer je voedingsmiddelen verkoopt, is de verpakking één van de meest effectieve manieren om de verkoop te stimuleren. Hoewel smaak een belangrijk element is van succesvolle producten, kan de verpakking een grote invloed hebben op het al dan niet aantrekken van klanten. Verpakkingen moeten klanten verleiden, dus is het belangrijk om het ontwerp een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van je product te maken.
Om met het juiste ontwerp te komen en tegelijkertijd de kosten laag te houden, zou je kunnen overwegen om samen te werken met een externe adviseur. Deze kan je waardevolle inzichten geven in jouw verpakking.

Focussen op functie

Bij verpakkingen gaat het niet alleen om het uitdragen van je merkidentiteit. De verpakking die je gebruikt, moet ook veiligheid bieden aan het product en de versheid behouden, zodat de kwaliteit niet wordt aangetast. Houd er rekening mee dat verpakkingen ook bepaalde informatie moeten bevatten, zoals een ingrediëntendeclaratie die in ieder land verschillend kan zijn. Een adviseur kan je helpen met welke informatie op de verpakking moet komen en waar deze moet staan, zodat consumenten deze gemakkelijk kunnen lezen. Een adviseur kan je ook helpen met het ontwerp of bijvoorbeeld het vinden van milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal.

Rekening houden met kosten

Eén van de belangrijkste onderdelen van het ontwerp van een verpakking is het bepalen van de kosten. Hoewel het van belang is om binnen je budget te blijven, moet je geen concessies doen aan elementen die jouw verpakking succesvol kunnen maken. Consultants kunnen je helpen bij het kiezen van verpakkingsmaterialen die veiligheid bieden, milieuvriendelijk en aantrekkelijk zijn. Werken met een adviseur kan je ook helpen de kosten binnen je budget te houden tijdens het ontwerp- en productieproces. Een consultant kan je bijvoorbeeld helpen de kosten tijdens het fabricageproces te verlagen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat je geen concessies doet aan het ontwerp- en ontwikkelingsproces.

Neem contact met ons op even vrijblijvend te sparren

Als je op zoek bent naar een adviseur om je te helpen de verpakkingskosten te verlagen en een succesvolle verpakking te ontwikkelen, neem dan contact op met The Greater Goods voor een gratis adviesgesprek.

Door Bernard (november 2020)

Terug