Boek een gratis consult!

Testimonial: Liva Foods

Gepubliceerd op 21/01/2021 in Algemeen + Testimonials

Opdrachtgever: Liva Foods – Zoet succes

Opdracht: Vind de juiste ingrediënten en zorg voor omzetgroei

Situatie
Lubiana, de oprichter van Liva Foods zat in de start-up fase van haar bedrijf toen ze The Greater Goods benaderde. Vanuit gezondheidsredenen is Liva Foods gestart. Het bedrijf wilde een gezonder alternatief voor geraffineerde suikers op de markt brengen op basis van dadels. Bij de ontwikkeling bleken de dadels die verkrijgbaar waren als grondstof een te uitgesproken dadelsmaak te hebben.

Grondstof sourcing
De juiste dadels konden we in de eerste instantie in ons uitgebreide netwerk van leveranciers niet vinden. Uiteindelijk zijn we naar het Midden-Oosten gegaan en hebben we de ideale dadel voor dadelsuiker gevonden. Deze dadel heeft een uitstekende oplosbaarheid, een aangename subtiele smaak en een mooie lichte kleur. Met de producent hebben we leverings- en prijsafspraken gemaakt. Als volgende stap hebben we het proces van biologische en GMO-vrije certificering begeleid.

Verkoop
Toen het product zo goed als klaar was, hebben we in Canada, Europa, de VS, Korea en Japan afspraken gemaakt met foodbrokers.. Binnen 6 maanden hebben we overeenkomsten gesloten met retailers in de thuismarkt Canada en is Liva nu verkrijgbaar bij Whole Foods, Loblaws, Fortinos en Save on Foods in Canada.

Terug