Boek een gratis consult!

Gun jouw bedrijf een food expert

Ontdek wat wij voor je kunnen betekenen

Als je een fantastisch idee hebt voor een nieuw product, of je hebt bent al een tijdje ondernemer en het lukt je niet om jouw product succesvol in de markt te zetten, dan heb je soms een steuntje in de rug nodig. Iemand die al eerder gedaan heeft waar jij nu mee bezig bent. Die precies weet wat je zou kunnen doen om je bedrijf verder te ontwikkelen. Die je niet alleen advies kan geven, maar die je ook kan ondersteunen met allerlei praktische zaken. Dus kom in actie en kijk wat we voor je kunnen doen.

Service & Expertise

MARKTONDERZOEK

Wil je een nieuwe markt betreden, dan moet je weten hoe die markt eruit ziet. Onderzoek is altijd nodig en is de eerste noodzakelijke stap om te zetten.

Wie zijn je belangrijkste concurrenten, welke vergelijkbare producten liggen al op de schappen, wat is het prijsniveau, wat is de positionering en wat is het beste verkoopkanaal, zodat je vooraf een goede inschatting kunt maken of jouw product kans van slagen heeft. Kun jij het beter doen dan je directe concurrenten of heb je iets ontwikkeld wat volledig nieuw is.
Weet je niet hoe je onderzoek moet doen of wil je dit graag uit handen geven, neem dan contact met ons op voor een gratis consult.

PRODUCTONTWIKKELING

Het je een al een prachtig product of gewoon een geweldig idee? En weet je niet zo goed wat je zou moeten doen om het verder te ontwikkelen?

Is het nodig om de productiekosten te verlagen, om het gezonder, smaakvoller, beter houdbaar, gecertificeerd of biologisch te maken? Wij hebben al vele ondernemers geholpen om hun product te optimaliseren en denken graag met je mee. Met ons brede netwerk en kantoren in meerdere landen kennen we altijd wel iemand die jou verder kan helpen met de ontwikkeling van jouw product.  Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.

 

MARKETING & POSITIONEREN

Met jouw product spreek je een bepaalde doelgroep aan. Past jouw verpakking en positionering bij jouw doelgroep? Is jouw communicatie op de verpakking helder?

Verschilt deze van jouw concurrenten? Is het visueel aantrekkelijk en valt jouw product op in het schap tussen alle andere producten? En wat zijn de eisen die een retailer stelt. Het is belangrijk bij de ontwikkeling om hier vooraf goed bij stil te staan en daar onderzoek naar te doen. Wat vindt de doelgroep van jouw product en hoe aantrekkelijk is jouw verpakking. Wat zijn de sterktes en zwaktes van jouw concurrenten? Wij kunnen je helpen met het doen van onderzoek en het ontwikkelen van je verpakking. Neem contact met ons op voor een gratis consult.

EXPORTEREN

Jouw producten zijn gelanceerd binnen je thuismarkt. Het is tijd om te kijken naar andere markten omdat je graag wilt groeien met je bedrijf. Maar hoe pak je dat aan?

Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt iemand in dienst nemen in het betreffende land. Dat is kostbaar en brengt een financieel risico met zich mee. Je kunt ook op zoek gaan naar een handelsagent of distributeur. Zij kennen de werkwijze in het land, spreken de taal en hebben al relaties met retailers. Als je zelf geen netwerk hebt in het exportland, dan is het niet eenvoudig om de juiste handelspartner te vinden die enthousiast is over jouw product. Want hoe weet je of ze betrouwbaar zijn en doen wat ze beloven. Door onze vestigingen in Nederland en Canada en onze samenwerking met partners in Amerika en andere Europese landen kennen wij de markt en kunnen wij je helpen met het vinden van de juiste partij. Boek een gratis adviesgesprek.

CATEGORIEVISIE

Als je producten eenmaal op de schappen bij de retailer staan, dan heb je regelmatig contact met categoriemanagers en ontwikkel je het liefste samen het schap.

De retailer verwacht dat jij de expert bent voor jouw categorie en dat jij op de hoogte bent van alles wat er speelt. Dat betekent dat je een categorievisie moet hebben die past bij de betreffende retailer. Categoriemanagers zijn bijzonder resultaatgedreven en willen graag weten wat er nou echt op de winkelvloer gebeurt. Zij hebben veel producten onder hun hoede, dus hoe meer kennis jij hebt, hoe beter je kunt adviseren en hoe waardevoller je bent. Op die manier bouw je aan een duurzame relatie.

Heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van een categorievisie, een schappenplan, of een goede presentatie waarmee je jouw producten zichtbaarder op het schap kunt krijgen, neem dan contact met ons op en boek een gratis adviesgesprek

FOODCONSULTANT & INTERIM

Voel jij dat je er soms alleen voor staat als ondernemer? Dat je alle ballen in de lucht aan het houden bent, maar dat het resultaat achterblijft?

Je wilt verder en een goed plan hebben. Je ziet de cijfers en je weet dat er meer potentie is. Je wilt graag sparren met iemand die weet waar jij staat en nog belangrijker, die weet welke stappen je kunt zetten om vooruit te komen. 

Als startende ondernemer zijn er momenten waarbij je behoefte hebt aan inzicht. Door onze ervaring en expertise kunnen wij je snel verder helpen. Samen kijken we naar jouw bedrijf en jouw ambities. Heb je behoefte aan iemand die tijdelijk in je bedrijf aan de slag gaat als interimmer of volstaat een wekelijkse coachingsessie om jou verder te helpen. Jij staat zelf aan het roer, wij helpen jou alleen om op jouw bestemming te komen. Het is tijd om in actie te komen en om prioriteit te geven aan de toekomst van je bedrijf. Wil je meer weten hoe we jou kunnen helpen? Boek dan een gratis consult. 

LABELCHECK

Een etiket op een verpakking met de juiste gegevens is wettelijk verplicht. Ieder land heeft zijn eigen specifieke eisen aan een label. Wat mag er wel en moet er op een label staan.

Bij het niet naleven van wetgeving, kunnen er waarschuwingen, boetes en recalls plaatsvinden.
Dat wil je natuurlijk altijd voorkomen. Daarom is het handig om een expert in te schakelen. Wil je een uitgebreide check laten doen zodat jouw label voldoet aan alle wettelijke eisen, neem dan contact met ons op.

SALES SUPPORT

Je bent een startende organisatie en kunt af en toe wel wat extra hulp gebruiken. Daarvoor wil je niet direct iemand op je pay-roll zetten. 

Jouw budget wil je liever gericht inzetten waarbij je allerlei praktische zaken uitbesteed voor de periode dat je dat nodig hebt. Wij kunnen je helpen met allerlei zaken. Gewoon hands-on mentaliteit. Of het nu gaat over het berekenen van kostprijzen, het regelen van logistiek, het re-design van verpakkingen, of het in contact komen met potentiële afnemers, wij regelen het voor je. Neem contact met ons op voor een adviesgesprek 

Hoe nu verder?

Heb je naar aanleiding van het bovenstaande overzicht nog vragen of staat wat jij zoekt er niet tussen? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag verder!